به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» به نقل از آناتولی، یک مورخ آمریکایی گفت ، غرب نمی خواهد رنج های مسلمانان و ترکان را در مجامع بین المللی بررسی کند.
ویلیام هولت در گفتگو با خبرنگاران درباره قتل عام و آزار و شکنجه هایی که ترکان مسلمان هنگامی که مجبور به فرار از بلغارستان به ترکیه در جریان جنگ روس و عثمانی با آن روبرو شدند ، گفت: میزان آزار و شکنجه مسلمانان در آن دوره به اندازه کافی در ترکیه یا مجامع بین المللی شناخته نمی شود.
وی با بیان اینکه غرب ، رنج های مسلمانان را انکار می کند ، افزود: دلایل این امر مستشرق بودن ، خصومت با ترکان و اسلام و لابی های مسیحیان در غرب است.
هولت ادامه داد: حوادثی که در طول جنگ رخ داده اند به صورت یک جانبه منعکس می شوند.
در جنگ 1877-78 ، امپراتوری عثمانی قفقاز را از دست داد و سایر ملل مسیحی ارتدکس در بالکان به استقلال رسیدند.
مساجد، پناهگاه آوارگان
این مورخ خاطرنشان کرد: مسلمانانی که مجبور به فرار از بلغارستان به ترکیه شدند ، به چندین مسجد - از جمله ایاصوفیه - در استانبول پناه بردند.
وی با تشریح داستان مهاجران از طریق نقاشی یک نقاش مجارستانی ، گفت: در این نقاشی ، می توانید پناهجویان را در داخل ایاصوفیه مشاهده کنید . در سال 1877 ، حدود 4000 تا 12000 پناهنده در این مسجد در حدود 4 ماه زندگی کردند. مهاجران بسیار بیمار بودند.
وی گفت: کودکان ، مردان سالخورده و زنان را می توان در نقاشی مشاهده کرد. این شاید یک داستان فراموش شده از ایاصوفیه باشد.
این مورخ همچنین با اظهارنظر درباره وقایع 1915 در دوران عثمانی ، خاطرنشان کرد: وقتی مسلمانان مورد ستم واقع می شوند ، غرب گفت که این یک جنگ داخلی است ، اما وقتی مسیحیان تحت ستم واقع می شوند ، آن را «نسل کشی» می نامند.